Mi pontosan a Zipato Smart Home?

‘Peace of Mind’ home control, azaz egy nyugalmas, egyszerű otthon-vezérlő, irányító, ellenőrző, biztonsági, védelmi rendszer, mely egyben az energiatakarékosságra és a magas szintű kényelemre törekszik.

Iránythatja otthonát bárhonnan, megnézheti, mi történik, amikor távol van és azonnali értesítéseket is kaphat bármilyen biztonsági vagy védelmi probléma esetén. A Zipato egy teljes vezérlési és automatizálási platform, mely a helyi irányítókból és szenzorokból, Zipato felhőből és felhasználói fiókokból állva, zökkenőmentesen dolgoznak együtt a XXI. századi otthonokért.

Az erős Amazon EC2/S3 felhőalapú szerverek aktív 24 órás felügyeletet, intelligens riasztást és biztonságos távvezérlést biztosítanak az otthonokban lévő összes okoseszköznek.
Zipato Agent – a vezérlő, melyhez különböző intelligens eszközök csatlakoznak a teljes otthoni automatizálás eléréséhez.
Zipato applikációk segítségével távolról is vezérelheti a rendszerét bármely számítógépről, mac-ről, tabletről vagy okostelefonról.

Központi egységek:

Zipato Zipabox

A Zipabox egy Z-Wave protokollal rendelkező központi egység, melyhez 233 kétirányú kommunikációs eszköz csatlakoztatható. A távoli elérés mellett a Zipato Rule Creatorral forgatókönyveket hozhat létre, valamint ellenőrizheti a csatlakoztatott eszközökön keresztül otthonát. Bővítőmodulok segítségével más kommunikációs protokollal rendelkező eszközöket is csatlakoztathat smart home rendszeréhez, így a lehetőségek tárháza tovább nö, a kényelem, biztonság és energiatakarékosság fokozódik: ZigBee, EnOcean, 433 Mhz, KNX és még sok-sok szabvánnyal rendelkezős eszköz tehető a Zipato rendszer részévé.
Szintén csatlakoztatható szünetmentes tápegységének hála, akkor is képes riasztást küldeni, ha valamilyen okból nem kap áramellátást otthona.

A Zipamicro a Zipabox új, kisebb változata.

Ugyanúgy, mint a Zipabox, a Zipamicro is egy Smart Home központi egység, amely Z-Wave és IP-eszközöket képes kezelni.

A Zipabox-hoz való csatlakoztathatóság miatt a Zipamicro nem rendelkezik külön bővítési lehetőségekkel.

Egy egyszerű regisztrálás után már meg is kezdhető az okoseszközök központhoz való csatlakoztatása, otthonunk megfigyelése, ellenőrzése, a Rule Creator használatával pedig az irányítása is.

A ZipaTile egy teljes Smart Home rendszer egyetlen eszköz formájában.

Könnyen felszerelhető bármilyen falra, bármilyen otthonban.
Kinézetre egy látványos kezelőfelület, azonban ennél a ZipaTile jóval több!

Nagyszámú beépített érzékelők és hardver moduloknak hála a ZipaTile használatával az adott szobában nincs szükség olyan további eszközökre, mint termosztát, mozgásérzékelő, IP-kamera, sziréna vagy kaputelefon.
Ezek és még számos más eszköz már benne van ebben az okos és gyönyörű eszközben.

Egy lakásban akár több ZipaTile is felszerelhető és összeköthető és természetesen a beépített eszközökön, szenzorokon kívül más Z-Wave eszközök is csatlakoztathatóak hozzájuk.
ÉS nem csak Z-Wave, ahogy már megszokhattuk a Zipato eszközöktől, ZigBee, Bluetooth és WiFi kommunikációs protokollal rendelkező eszközök is bevonhatóak a ZipaTile Smart Home rendszerébe.

A nagyfokú kompatibilitásnak hála rengeteg eszközt tudunk csatlakoztatni a központi egységekhez, akár a Zipabox-hoz, Zipamicro-hoz vagy a Zipatile-hoz.
Természetesen vannak saját márkás eszközök is, illetve ajánlások a más márkás eszközök bevonására.
Éppen ezért csak néhány érdekes, más márkánál eddig nem megtalálható eszközt emelnénk ki és mutatnánk be röviden:

Beépített szenzorok:
Zaj
Fény
Pára
Hőmérséklet
Mozgás
Rezgés

Ki és bemenetek, megjelenés
8″ érintőképernyő
6 db programozható gomb
Dual Dry Output 2db 230VAC, 1A
Dry input 12-24VDC
Külső hőmérő csatlakozó
2MP kamera
Többszólamú sziréna
SD káryta olvasó
Hangszóró
Mikrofon

Hálózatok, Protokolok, Kompatibilitás:
Wi-Fi 802.11 b/g/n
Ethernet (opcionálisan)
Bluetooth 4.0
Philips Hue
Sonos
Nest
Z-Wave+ (500 series)
ZigBee H

A Zipato RFID Keypad egy kódpad, mely ötvözi a Z-Wave technológiát az RFID-vel. Segítségével megmondhatjuk okos központunknak, hogy elmegyünk otthonról vagy éppen hazaérkeztünk. Ilyenkor beállíthatunk különböző programokat. Például az összes világítás, fűtés-hűtés kapcsolása, redőnyök fel – leengedése, ajtók nyitása, zárása. A módok aktiválásához “Home” vagy “Away” gomb lenyomása, majd az RFID kulcs kódtáblához érintése szükséges.

Kulcs nélkül is változtathatunk a módok között. Ilyenkor hagyományosan PIN kód megadása szükséges. A kulcsok és kódok hozzáférési ideje testreszabható.

Tápellátás: 2×AA 1,5V elem/akku
Üzemi hőmérséklet: -5 –65 °C
RFID olvasás
Időzíthető hozzáférés
Maximális hatótávolság épületen kívül 70 m, épületen belül 30 m
Méretek: 122mm x 95mm x 35mm

A Zipato RGBW Bulb egy 60 W-os izzónak megfelelő, változtatható színű, és fényerejű LED égő. Kompatibilis okosotthon-központhoz párosítva, színét 16 millió árnyalatból választhatjuk, fehérfényének színhőmérsékletét pedig széles tartományban állíthatjuk.

Okosotthon-központ kompatibilitás:
Fibaro: teljes vezérlés
Vera: teljes vezérlés
Zipato: teljes vezérlés

Tápellátás: 230 V, 50 Hz, E27
Saját fogyasztás: 6,7 W (60 W-os égőnek megfelelő)
Maximális fényerő: 350 lumen
Várható élettartam: 50 000 óra
Üzemi hőmérséklet: 0–40 °C
16 millió szín

A Zipato Valve Controller egy okos szelepvezérlő.

Robosztus, alumímium burokban található a szelepvezérlő, mely tápellátás hiányában manuálisan is aktiválható.
Szabványos, 1/2″, 3/4″ 1″, 1,25″ és 1,5″-os szelepekre telepíthető.

Használható gáz- és vízszelepek elzárására egyaránt. Víz vagy gázszivárgás érzékelése esetén automatikusan el tudjuk zárni az adott szelepet.

A Zipato IR Extender egy öt irányba sugárzó infravörös (IR) távvezérlő.
A beépített IR kód könyvtárnak köszönhetően számos berendezést ismer, de tanítható is.

Segítségével könnyedén vezérelhető klíma berendezések, de más infrás eszközök is.
Bővítő csatlakozójának köszönhetően külső IR vevő is csatlakoztatható.

Működhet saját tápellátással (elem/akku) a mellékelt kiegészítővel, de folyamatos külső áramforrásról is. Így kétféle működési mód lehetséges.
Tartalmaz egy beépített hőmérőt is.

Tápellátás: 3×AAA elem/akku, vagy DC 5 V/100 mA (mini USB)
Üzemi hőmérséklet: 0–40 °C
Kommunikáció: Z-Wave
Működési frekvencia: 868,42 MHz
Maximális infra hatótávolság épületen kívül 25 m, épületen belül 8 m
Méretek: 70×18 mm + 70×15,5 mm (elem tartó)
Tömeg: 35 g + 25 g (elem tartó)

A microUSB–ethernet átalakító lehetővé teszi, hogy ethernet kábellel csatlakozzunk a ZipaTile okosotthon vezérlőközponthoz.
Ezáltal akkor is elérhetjük vezérlőközpontunk, ha a WiFi épp nem működik vagy stabil kapcsolatra van szükségünk (egy vezérlőközpontnál általában erre van szükség).

Használata a lehető legegyszerűbb: csak csatlakoztatni kell az ethernet kábelt az átalakítóhoz, ami a ZipaTile hátoldalán található aljzatba illeszkedik.

10/100 Mbps támogatása
USB 2.0-ás, nagy sebességre képes aljzat
Méretek: 165×115×25 mm
Súly: 34g

Az otthonautomatizálás megváltoztatja életét…

Menu