Irodák, irodaházak

  1. Főoldal
  2. Irodák, irodaházak

Az irodáknál, irodaházaknál kiemelten fontos a költségek optimalizálása, így ezeken a területeken talán még nagyobb hangsúlyt kap az energiatakarékosság.

Napjainkban egyre gyakrabban jelenik meg a cégeknél a környezettudatos gondolkodás, az ökológiai lábnyom csökkentésére való törekvés, melyel a tudatos vásárlók számára még vonzóbbá tehetik termékeiket.
Minden vállalatnál kiemelt figyelmet kell kapnia a ‘Health and Safety’ előírásoknak. Az általunk kínált smart office rendszerek felügyeletével a munkahelyek egészségesebb munkakörnyezete mellett a biztonság is megsokszorozódik. Ez a dolgozók biztonságát éppen úgy jelenti mint a vagyontárgyak, az épület biztonságát.

Az irodák, irodaházak esetében nem egy cégvezető tapasztalhatta már, milyen rengeteg pénz folyik ki az ablakon a bérlemény gazdaságtalan üzemeltetése miatt. Nyitott ablakok télen, mert az egyik helyiség túl meleg, betegszabadságok nyáron, mert a klíma valakinek túl erős. Üres, használaton kívüli helyiségek fényárban, bekapcsolva felejtett multimédiás eszközök,folyamatosan égő folyosó-világítások, természetes fény mellett is teljes fénnyel működő világítások, üres helyiségek hűtése, fűtése, redőnyök, reluxák nem optimális használata, ‘úgyfelejtése’, stb…

Egy intelligens iroda, irodaépület világítás és fényerővezérelt, hűtés és fűtésvezérelt, biztonságtecnikailag komplex, hang és média rendszere automatizált, és mindez akár egy okostelefonról is vezérelhető, ellenőrizhető.

A világítási rendszer intelligenssé tételével már önmagában energiamegtakarítás érhető el. Ehhez nem elég csak a LED lámpákra való áttérés, hiszen az általunk ajánlott komplex megoldásokkal, vezérelt kapcsolásokkal, mozgásérzékelőkkel, fényérzékelőkkel nagyobb energiahatékonyság érhető el.
A fűtés és hűtés vezérlésével pedig nem csak a munkavégzés körülményeit tehetjük optimálisabbá, egészségesebbé, de hosszabb távon pénzt takaríthatunk meg.
Az irodahelyiségenként szabályozható fényerő és hőmérséklet, a megfelelő páratartalom és szellőztetés kialakítása a munkatársak hatékony munkavégzését segíti elő.

A különböző biztonsági és kamerarendszerek, beléptető rendszerek smart office egységez való kapcsolásával elérhető a teljes, korlátlan, távolról is hozzáférhető kontroll lehetősége.

Ön az irodájába vezető úton beállíthatja annak kívánt hőmérsékletét, szabályozhatja annak fényerejét vagy éppen hazaérve lekapcsolhatja egy feledékeny alkalmazott miatt égve maradt világítást.

Hogyan működik?
Röviden és tömören: minden egy gombnyomásra.

A telepített központi vezérlő egység kommunikál az iroda különböző részein elhelyezett szenzorokkal, melyek információkkal látják el akár az időjárásról, a fényerőről, a hőmérsékletről, az épületben történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat feldolgozza és a megfelelő üzenet elküldésével az aktorokhoz, aktivizálja azokat, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik az árnyékolót, kiszellőztetik az épületet, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, élesítik a riasztórendszert, áramtalanítják a helységeket…

Természetesen az intelligens rendszer az előre beprogramozott igények szerint is irányít, energiatakarékosan.

Gyakorlatilag egész nap él az épület és úgy gondolkodik, hogy nekünk pénzt és energiát spóroljon, a kényelmünket szolgálja és mindeközben a lehetőségekhez mérten maximális biztonságot nyújtson.

Hívjon minket, hogy felmérjük és megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást irodája, irodaháza intelligenssé tételére!

Menu