Éttermek, szállodák, vendéglátó helyek

  1. Főoldal
  2. Éttermek, szállodák, vendéglátó helyek

A vendéglátás és a szállodaipar területén egyáltalán nem ismeretlenek az épületautomatikai rendszerek nyújtotta különböző hasznos vagy akár elengedhetetlen megoldások, ám ezek a már használt automatizálások sokszor csak kis részét fedik le az éttermekben, bárokban, szállodákban kínálkozó lehetőségeknek.

Arról nem is beszélve, hogy ezen rendszerek külön, egymáshoz nem összehangolva működnek, így hatékonyságuk akár a kényelem, akár az energiamegtakarítás terén korántsem a lehető legoptimálisabbak.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha minden technológia egy egységről vezérelve kényelmesen, az éppen aktuális igényeket felismerve és megteremtve segítene a magasabb komfortérzet nyújtásában és mindemellett még pénzt is spórolna vállalkozásának…

Az elektromos hálózat intelligensé tételével nem csak pénzt spórolhat, de akár a vendégterét tudja hangulatosabbá, egyedibbé vagy fogyasztásra ösztönzőbbé tenni.
Az éttermek, bárok, vendéglátó üzletek teljes egésze, minden elektromos berendezés bevonható, integrálható egy okos, intelligens rendszerbe, mely rendszer időt, energiát és pénzt spórol meg vállalkozásának úgy, hogy a kényelmi érzet szinte már luxusérzetté fokozódhat vendégei számára.

Az intelligens rendszer vezérli a világítást, fényerőt szabályoz, fűtést/hűtést vezérel, multimédiát kezel, ajtókat nyit és zár, hőmérsékletet, páratartalmat, füstöt és esetleges szivárgást érzékel és ennek megfelelően cselekszik önnállóan, áramköröket kapcsol és kikapcsol, vízfolyást érzékel, tulajdonképpen bármit, amire szüksége lehet.

Teszi mindezt a vendégtérben, a mellékhelyiségekben, az öltözőkben, a raktárakban, az irodahelyiségekben éppúgy, mint akár a konyhában vagy a teraszon

A rendszer természetesen naplózza is az érzékeléseket, így akár az alkalmazottak munkája is ellenőrízető, munkavégzéssel, egy egy feladattal eltöltött idejük vagy éppen a felmerült problémák megoldási ideje, a reakcióidők.

Az elhasznált energiákat is méri, az okos rendszertől kapott adatok alapján kiértékelhető, szükség esetén felülvizsgálható egyszerűen a vállalkozás energiafogyasztása.

A szállodák terén még sokrétűbbek a lehetőségek.
A komfortérzet, a kényelem, a biztonság és a könnyű, centralizált kezelhetőségen kívül itt még nagyobb hangsúlyt kap az energiatakarékosság, az ellenőrizhetőség, a megbízhatóság és a problémák azonnali kezelési lehetősége.
Erre kínál tökéletes megoldást egy egységbe foglalt, központi vezérléssel ellátott intelligens rendszer.

Természetesen a vezérlés bizonyos részei, mint az audiovizuális rendszerek vezérlése, a hűtés, fűtés és világítás vezérlése részben továbbra is a vendégek kezében maradna, ám egyfajta kontroll mellett, mely a felesleges energiapazarlást hatékonyabban akadályozná meg.
A szállodák teljes területére, kezdve a bejárattól a recepción, a lépcsőházakon, a lifteken, a folyosókon, a szobákon, az éttermen, a szaunán, fitness és wellness részlegeken, a kerten, a parkolón át egészen a vészkijáratokig minden terület világítása, hűtése, fűtése, biztonsága és kényelme intelligensé tehető, akár egy eszközről is vezérelhető úgy, hogy közben megmaradnak a helyi vezérlési lehetőségek is.

Az okos rendszerek nyújtotta távoli elérésnek köszönhetően pedig bárhonnan ellenőrizheti, felügyelheti vállalkozását, irányíthatja, az előre beprogramozott igények szerinti irányítást felül is írhatja.

Hogyan működik?
Röviden és tömören: minden egy gombnyomásra.
A telepített központi vezérlő egység kommunikál az épület különböző részein elhelyezett szenzorokkal, melyek információkkal látják el akár az időjárásról, a fényerőről, a hőmérsékletről, az épületben történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.
Ezeket az adatokat feldolgozza és a megfelelő üzenet elküldésével az aktorokhoz, aktivizálja azokat, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik az árnyékolót, a redőnyöket, kiszellőztetik az épületet, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, élesítik a riasztórendszert, áramtalanítják a helységeket…

Természetesen az intelligens rendszer az előre beprogramozott igények szerint is irányít, energiatakarékosan.

Gyakorlatilag egész nap él az épület és úgy gondolkodik, hogy nekünk pénzt és energiát spóroljon, a kényelmünket szolgálja és mindeközben a lehetőségekhez mérten maximális biztonságot nyújtson.

Hívjon minket, hogy felmérjük és megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást vállalkozása számára!

Intelligens épületautomatizálás: a rendszer vezérli a világítást, fényerőt szabályoz, fűtést/hűtést vezérel, multimédiát kezel, ajtókat nyit és zár, hőmérsékletet, páratartalmat, füstöt és esetleges szivárgást érzékel és ennek megfelelően cselekszik önnállóan, áramköröket kapcsol és kikapcsol, vízfolyást érzékel, tulajdonképpen bármit, amire szüksége lehet. Hogyan működik? Röviden és tömören: minden egy gombnyomásra.

Menu