Élj az okos világunkban!

  1. Főoldal
  2. Élj az okos világunkban!

A JÖVŐ OTTHONA!

KÉNYELEM • BIZTONSÁG • ENERGIATAKARÉKOSSÁG

Képzelje el, hogy már úton hazafelé bekukucskálhat a hűtőszekrénybe, beindíthatja a mosógépet vagy ellenőrizheti a ház biztonsági rendszerét.

Ez nemcsak álom, hisz ma már számos olyan intelligens okosotthon rendszer közül választhatunk, amivel mindennapi kényelmünk érdekében időt, energiát és pénzt spórolhatunk.

Egy felnőtt, dolgozó ember évente több mint 4000 órát tölt otthonában.
Mára a kényelem mellett fontos szemponttá vált a biztonság és az energiahatékonyság, így a digitalizáció elterjedésével egyre népszerűbbek azok az intelligens okosotthon rendszerek, amik segítségével nemcsak komfortosabbá, biztonságosabbá válhat egy háztartás, de rengeteg energiát is megtakaríthatunk.

VEZÉRELHETŐ HÁZTARTÁSOK:
MINDEN EGY GOMBNYOMÁSRA

Az intelligens otthon egy olyan „okos” eszközökből felépülő rendszer, ami a kényelem és az optimális energiahatékonyság érdekében egységes hálózatba tömöríti a különböző vezérelhető eszközöket. Ezek lehetnek külső és belső biztonsági rendszerek, világítás, fűtés- és hűtésszabályozás, kaputelefon, de sok esetben akár okos háztartási gépeket is csatlakoztathatunk a hálózatra, a lényeg, hogy más-más funkciójú egységek kommunikálni tudjanak egymással.

MOS, FŐZ, TAKARÍT?

A hálózatba kötött okos háztartási eszközök különböző módozatokat ajánlanak fel a mindennapi működésre, hatékonyan és energiatakarékos módon irányítják háztartásunkat.
Ma már léteznek például olyan hűtőszekrények, amik azonnal nyaralási üzemmódba kapcsolnak, ha benyomjuk a Vacation gombot, de egy telefonos applikáció segítségével a mosógépet is be tudjuk állítani, így pont akkor lesz kész a centrifugázással, amikor hazaérkezünk. A hűtőtől információkat kaphatunk a tartalmáról, és már az autóban elkezdhetjük a vacsorakészítést egy távvezérelhető sütővel.
A különböző multimédiás eszközök speciális hangvezérlésüknek köszönhetően segítségünkre lehetnek abban, hogy ne maradjunk le egy gólról vagy a kedvenc sorozatunkról akkor sem, ha valamiért ki kell mennünk a nappaliból, hisz akár a televízió hangját is kirakhatják a konyhába, fürdőszobába.

FŐ A BIZTONSÁG

Okosrendszerek kiépítésénél nagyon népszerűek a különböző távfelügyeleti rendszerek is. Ezek a vezeték nélküli hálózatok elsősorban a biztonságunkat szolgálják, hisz a különböző érzékelőkből és szirénákból álló rendszer nemcsak azonnali riasztást küld telefonunkra, de a beépített smart home kamerákon keresztül videofelvételt is készít arról, ami a házunkban történik. Riasztás esetén azonnal ki-be be tudja kapcsolni a világítást, le tudja húzni a redőnyöket, igény esetén pedig maximális hangerővel aktiválja a multimédiás rendszereket.
Tartós távollét alatt lehetőség van jelenlét szimuláció beállítására is, így a szomszéd észre se veszi, ha elutaztunk egy hónapra.

KÖZÉPPONTBAN A GYEREKEK

Természetesen a gyermekek távfelügyelete is többféle módon lehetséges, hisz akár telefonunkon keresztül is láthatjuk ki tartózkodik a kertben vagy a lakásban: az egyedi ajtónyitó kódoknak köszönhetően a rendszer be tudja azonosítani ki mikor érkezik. Speciális beállításokkal letilthatunk a gyerekek vagy vendégek elől bizonyos helyiségek, ajtók, ablakok használatát, kisebb gyermekek esetében pedig áramtalaníthatunk nem használt konnektorokat.
Indokolt esetben akár a medence két méteres körzetét is riaszthatóvá tehetjük, megelőzve ezzel a komolyabb baleseteket. A tervezők hónapról hónapra újabb és újabb funkciókat vonnak be az okosotthon hálózatba, így ma már akár egy babysitter által otthon mért magas hőmérsékletet is ellenőrizhetünk a telefonunkon – bárhol is vagyunk a világban.

A RENDSZER TELEPÍTÉSE

Új és felújítás előtt álló ingatlanok esetében cégünk már a tervezési fázisban együttműködik az építészekkel, ezzel is ösztönözve a legoptimálisabb megoldások kiépítését.

Bár az okosrendszerek telepítésére kétség kívül az építési fázis a legideálisabb időszak, a technika fejlődésének és a folyamatos innovációknak köszönhetően ma már lehetőség van lakott ingatlanok, lakások porral, zajjal, bontási munkálattal járó műszaki kialakítások nélküli okosítására is. Ez esetben természetesen másféle technikai megoldásokat kell választani annak figyelembevételével, hogy utólag a lakás nem minden része automatizálható.

GYORS ÉS EGYSZERŰ TELEPÍTÉS

Lakott lakások esetében első lépés a helyszíni felmérés, amikor is cégünk munkatársa tanulmányozza a lehetőségeket, felméri az igényeket és végül megbeszéli Önökkel, hogy a lakás, a ház, az otthon mely részeit lehet komolyabb átalakítás nélkül egy intelligens rendszer részévé tenni.
Szintén bemutatja azokat az opciókat, amik egy kisebb ráfordítással még komolyabb eredményeket érhetnek el az egységes irányítás, a kényelem és a biztonság területein.
A megbeszélés során munkatársunk ismerteti Önökkel az elképzelt egységesített rendszer előnyeit, működési elvét és a felhasználandó technikákat.
Az elhatározást követően megkeressük a legtökéletesebb megoldásokat, majd tervezőmérnökökkel kiegészülve egy újabb felmérést követően árajánlatot készítünk a kívánt okosításokról, illetve a rendszer költségeiről.

Megrendelést követően elindul az átalakítás folyamata, a vezérlő, érzékelő és működtető egységek telepítése, majd utolsó lépésként a programozás.
Ebben a fázisban lehetőségünk van az előre megtervezett programok bevitelére, a rendszer betanítására, eldöntve mit, mikor és hogyan szeretnénk működtetni.
Ezek a beállítások természetesen igény esetén a későbbiekben bármikor változtathatóak, leállíthatóak, vagy akár felül is írhatóak.
A kiépített rendszerek mind internethez kapcsolt személyi számítógépről, mind okostelefonról vagy táblagépről vezérlehetők. A családtagoknak más-más jogosultságokat tudunk beállítani, így egyedi konfigurációtól függ, ki mit irányíthat vagy a rendszer melyik részébe léphet be.

A telepítés után sem hagyjuk magára: fizessen elő Helpdesk Pro havidíjas szolgáltatásunkra is, mellyel ingyenes távfelügyeletet, átprogramozási szolgáltatásokat és gyorsabb problémamegoldást biztosítunk Önnek, évente kétszer pedig a helyszínen ellenőrizzük rendszerét.

Élj az okos világunkban! KÉNYELEM •BIZTONSÁG • ENERGIATAKARÉKOSSÁG – VEZÉRELHETŐ HÁZTARTÁSOK: MINDEN EGY GOMBNYOMÁSRA

Hívjon minket, hogy felmérjük és megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást!

Menu