Üzletek, bemutatótermek

  1. Főoldal
  2. Üzletek, bemutatótermek

A kereskedelem területén egyáltalán nem ismeretlenek az épületautomatikai rendszerek nyújtotta különböző hasznos vagy akár elengedhetetlen megoldások, ám ezek a már használt megoldások sokszor csak kis részét fedik le az üzletekben, bemutatótermekben, kínálkozó lehetőségeknek.

Arról nem is beszélve, hogy ezen rendszerek külön, egymáshoz nem összehangolva működnek, így hatékonyságuk akár a kényelem, akár az energiamegtakarítás terén korántsem a lehető legoptimálisabbak.

Mennyivel egyszerűbb lenne, ha minden technológia egy egységről vezérelve kényelmesen, az éppen aktuális igényeket felismerve és megteremtve segítene a magasabb komfortérzet nyújtásában és mindemellett még pénzt is spórolna vállalkozásának…

Az elektromos hálózat intelligensé tételével nem csak pénzt spórolhat, de akár eladó vagy vendégterét tudja hangulatosabbá, egyedibbé vagy fogyasztásra, vásárlásra ösztönzőbbé tenni.

Fények megfelelő beállításai, önszabályozó rendszerek, hangulati megvilágítások és számos egyéb világítástechnológiai megoldás áll már rendelkezésre, melyek az intelligens rendszerek segítségével akár egy kezelő egységről vezérelhetőek a szintén intelligensé tehető audio és vizuális rendszerekkel, a hűtési, fűtési intelligens rendszerekkel vagy akár a tűzjelzővel, riasztóval, kamera rendszerrel.

Mind mind a vállalkozás sikere érdekében, hiszen a vásárlók komfortérzetének megteremtése mellett hatékony munkavégzést is eredményez, a biztonsági faktor hatványozódik, a kontrollálás centralizálódik.

Hogyan működik?
Röviden és tömören: minden egy gombnyomásra.
A telepített központi vezérlő egység kommunikál az épület különböző részein elhelyezett szenzorokkal, melyek információkkal látják el akár az időjárásról, a fényerőről, a hőmérsékletről, az épületben történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat feldolgozza és a megfelelő üzenet elküldésével az aktorokhoz, aktivizálja azokat, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik az árnyékolót, a redőnyöket, kiszellőztetik az épületet, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, élesítik a riasztórendszert, áramtalanítják a helységeket…

Természetesen az intelligens rendszer az előre beprogramozott igények szerint is irányít, energiatakarékosan.
Gyakorlatilag egész nap él az épület és úgy gondolkodik, hogy nekünk pénzt és energiát spóroljon, a kényelmünket szolgálja és mindeközben a lehetőségekhez mérten maximális biztonságot nyújtson.

Hívjon minket, hogy felmérjük és megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást üzlete, bemutatóterme intelligenssé tételére!

Menu