Miért jó az okosház?

  1. Főoldal
  2. Miért jó az okosház?

Olyan intelligens épületautomatizálási rendszerek megoldásait kínáljuk, melyekkel kényelmesebbé, biztonságosabbá és egyben költséghatékonyabbá teheti otthonát, irodáját, vállalkozását – mindezt elérhető áron.

Legyen szó akár a hűtés-, fűtésvezérlésről, tűz- és füstérzékelésről, világítástechnikáról, kapuk és ajtók működtetéséről, függönyök, redőnyök irányításáról, gyermekeink biztonságáról vagy akár egy beprogramozott kávéfőzésről, kedvenceink multimédiás megjelenítéséről – korunk kezünkbe adja a maximális kontroll lehetőségét.

Egy smart home/office/building rendszer kialakítása során az épületben található elektromos rendszerek összehangolásra kerülnek, ezáltal működésük optimálissá válik.
Ez az összehangolás, központi intelligens vezérlés különbözteti meg a smart home rendszereket az egyszerű épületautomatizálási rendszerektől, hiszen azok esetében nincs egy központi, gondolkodó egység, mely a különböző külső körülményeket mérlegelve arra törekszik, hogy a lehető legkényelmesebbé és a lehető leggazdaságosabbá tegye az épületet.

Egy okostelefonról vezérelt fűtés vagy kaputelefon, garázskapu még nem okosotthon, még csak nem is a kezdete, csekély mértékű kénylemet és takarékosságot eredményez, szemben egy valóban intelligens rendszerrel, ahol a hűtés, fűtés, világítás, ajtó és ablak nyitásérzékelés, páratartalom, külső fényerő, eső és szélérzékelő, stb mind mind összekapcsolva, összehangolva, információkkal ellátva okosan, energiatakarékosan vezérli ingatlanunkat.

Egy smart home rendszerrel felszerelt lakás, ház, iroda, üzlet, étterem forgalmi értéke is növekszik, hiszen mindenki számára vonzóbb egy intelligens rendszerrel, akár távolról is vezérelhető, energiatakarékos, biztonságos és kényelmes ingatlant vásárolni, bérelni.

Hogyan működik???

Röviden és tömören: minden egy gombnyomásra. A telepített központi vezérlő egység kommunikál az épület különböző részein elhelyezett szenzorokkal, melyek információkkal látják el akár az időjárásról, a fényerőről, a hőmérsékletről, az épületben történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat feldolgozza és a megfelelő üzenet elküldésével az aktorokhoz, aktivizálja azokat, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik a redőnyt, széthúzzák a függönyt, kiszellőztetik az épületet, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, elindítják a zenét, elindítják a kerti öntöző rendszert…

Természetesen az intelligens rendszer az előre beprogramozott igények szerint is irányít, energiatakarékosan.
Gyakorlatilag egész nap él az épület és úgy gondolkodik, hogy nekünk pénzt és energiát spóroljon, a kényelmünket szolgálja és mindeközben a lehetőségekhez mérten maximális biztonságot nyújtson.

Az általunk ajánlott smart home rendszerekkel saját magunk számára időt, energiát és pénzt takaríthatunk meg játszva.

Az összehangolásnak, egységbe foglalt rendszereknek hála, egy intelligens épület nem csak az épületből irányítható, egy okostelefon vagy tablet, számítógép segítségével gyakorlatilag bárhonnan elérhetővé és irányíthatóvá válik otthonunk, épületünk, munkahelyünk.

Egy okos házban nincs elpazarolt energia, túlfűtés/túlhűtés, égve maradt villany, bekapcsolva hagyott elektromos berendezés, de akár még egy nyitva felejtett ablak problémája is a múlté, precizebb lesz az energiamenedzsment.

A smart home rendszer sokadik nagy előnye az energiafogyasztás mérhetősége, naplózhatósága, kielemezhetősége. Az inetlligens rendszertől kapott adatok segítségével időszakonként felülvizsgálható, kiértékelhető az épület, ház, lakás energiafogyasztása, ezzel tovább optimalizálhatóak a fenntartási költségek.

Vegye fel velünk a kapcsolatot, ennek megkönnyítésére töltse ki az alábbi adatokat, küldje el számunkra és munkatársunk keresni fogja az Önnek alkalmas, megjelölt időpontban.

Menu