Gyárak, üzemek, raktárak

  1. Főoldal
  2. Gyárak, üzemek, raktárak

Az ipari épületek, gyárak, üzemek esetében mára szintén elterjedt az automatizált egységek használata.
Azonban a kereskedelmi egységekhez hasonlóan ezen a területen sincs teljeskörűen megoldva a létesítmények professzionális automatizálása és csak a gyártáshoz, alaptevékenységhez elengedhetetlenül szükséges egyedi igényeket kielégítő rendszerek segítik a napi munkát.

Számos ki nem használt lehetősége van mind az üzemeltetőnek, mind a tulajdonosnak az alap rendszerek használata mellett, így a lehetőségeknek itt is csak a fantázia szab határt.

Amíg egy otthon, lakás intelligensé tételénél elsődleges szempontok a biztonság és a kényelem, a kereskedelmi egységekben már előtérbe kerül az energiamegtakarítás, a vállalati szegmensben a biztonság mellett az energiatakarékosság az első szempontok egyike és az egységes rendszer beruházásainak költségei is itt térülhetnek meg a leghamarabb.

Napjainkban egyre gyakrabban jelenik meg a cégeknél a környezettudatos gondolkodás, az ökológiai lábnyom csökkentésére való törekvés, melyel a tudatos vásárlók számára még vonzóbbá tehetik termékeiket.

Minden vállalatnál kiemelt figyelmet kell kapnia a ‘Health and Safety’ előírásoknak. Az általunk kínált rendszerek felügyeletével a munkahelyek egészségesebb munkakörnyezete mellett a biztonság is megsokszorozódik. Ez a dolgozók biztonságát éppen úgy jelenti mint a vagyontárgyak, az épület biztonságát is.

A világítás, a fűtés és a hűtés intelligensé tételével már önmagában komoly energiákat takaríthat meg.
Emellett pedig számos egyéb lehetőség adott a létesítmény teljes körű biztonsági ellenőrzésétől, a beléptető rendszerektől az árnyékoló és redőnyvezérlésen, a szellőztető rendszer vezérlésén át akár a külső növényzet öntözéséig minden terület egyetlen, okos rendszerbe rendezésére, melyek ráadásul akár távolról is irányíthatóak, kontrollálhatóak.

Ipari létesítménye, üzeme, raktára intelligenssé tételével jelenlegi gépészeti, műszaki berendezéseinek függvényében energiafogyasztásának akár 30%-át is megtakaríthatja, így a megtérülés könnyen prognosztizálható.

Hogyan működik?
Röviden és tömören: minden egy gombnyomásra.
A telepített központi vezérlő egység kommunikál az épület különböző részein elhelyezett szenzorokkal, melyek információkkal látják el akár az időjárásról, a fényerőről, a hőmérsékletről, az épületben történő mozgásról, a páratartalomról, a keletkező füstről vagy akár egy esetleges külső behatolásról.

Ezeket az adatokat feldolgozza és a megfelelő üzenet elküldésével az aktorokhoz, aktivizálja azokat, így szükség esetén azok felkapcsolják a villanyt, le vagy felveszik a fényerőt, leengedik az árnyékolót, a redőnyöket, kiszellőztetik az épületet, ki- és bekapcsolják a légkondicionálót vagy a fűtést, élesítik a riasztórendszert, áramtalanítják a helységeket…

Természetesen az intelligens rendszer az előre beprogramozott igények szerint is irányít, energiatakarékosan.

Gyakorlatilag egész nap él az épület és úgy gondolkodik, hogy nekünk pénzt és energiát spóroljon, a kényelmünket szolgálja és mindeközben a lehetőségekhez mérten maximális biztonságot nyújtson.

Hívjon minket, hogy felmérjük és megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást ipari létesítménye, üzeme, raktára intelligenssé tételére!

Menu