TaHoma – Intelligens otthon
Tapasztalja meg az okosotthon élményét, legyen mindig kapcsolatban otthonával!
Mindannyian szeretnénk jól élni egy olyan otthonban, amely tökéletesen megfelel igényeinknek és elvárásainknak.
A Somfy képes megadni Önnek és családjának ezt az extra kényelemet. Nézze meg, a Somfy otthonautomatizálás mit tehet Önért!

Az intelligens otthon gondolata nem a jövő illúziója. Az intelligens otthon a jelen megoldása, melynek célja, hogy a saját otthonunkban jobban érezzük magunkat.
Más területeken az automatizáció már korábban megvalósult.
A személygépkocsikban a légkondicionáló, a fedélzeti számítógép és az elektromos ajtó- és ablaknyitás több éve a technika megszokott színvonala. Önként senki nem mondana le ezekről.
Ez a színvonal a lakóépületekben is egyre kedveltebb: a korszerű épületgépészet célja a biztonság, az energiamegtakarítás és a lakók jó közérzete.

Mi az a TaHoma®?

A TaHoma® egy egyszerű, felhasználóbarát kezelőfelülettel rendelkező rádiós vezérlőrendszer, amivel jelentős mértékben csökkenthetőek a ház rezsiköltségei.
Energiahatékony, nagyobb kényelmet biztosít az otthon tartózkodók számára és a teljes házautomatizálás lehetőségét nyújtja, mindezt elérhető áron.
Mintegy 100 típusú Somfy berendezés kompatibilis a rendszerrel, ezen kívül más vezető gyártók termékeivel is együttműködik (Velux, Honeywell, stb.)

Hogyan működik a TaHoma®?
Amennyiben van internetkapcsolata, a routerhez csatlakozva a TaHoma® automatikusan elindul és összehangolja a házban felszerelt vezérelhető termékeket.
A tesztelés után a különböző berendezések saját igényre szabva elnevezhetőek, pl. konyha redőnyei, nappali rolói stb.

A Tahoma® az io-homecontrol rádiós technológiát alkalmazza a rendszer működtetéséhez, ami több, mint biztonságos:
beszerelése és használata egyszerű, valós idejű visszajelzést kapunk az
eszközök aktuális állapotáról (nyitva, zárva, stb.)
,
megbízható működés: a kiadott parancsot automatikusan a zavarmentes
frekvencián küldi ki (3 különböző rekvenciát használ),
128 bites titkosítású kommunikáció (mint a bankkártyáknál).

Kényelmes
A ház árnyékolóinak, ablakainak, fűtésének, világításának automatizálásával kényelmesen működtetheti otthona eszközeit távvezérlőről, vagy internetes hozzáférésen keresztül akár távolról is.
A TaHoma® doboz közvetítésével bármikor ellenőrizheti berendezéseinek állapotát, amivel időt, energiát és pénzt takaríthat meg.

Legyen biztonságban otthona!
A ház nagyobb biztonságban lesz, nyaralás alatt is hazanézhet a biztonsági kamerákon keresztül.
A riasztóval is összekapcsolt rendszer már a kapun való behatolás után aktiválódik a mozgásérzékelők parancsára: a redőnyök automatikusan lehúzódnak és felkapcsol a világítás, értesítést kap a riasztásról.

Energiamegtakarítás észrevétlenül
A beépített időzítők és érzékelőknek köszönhetően a távoli elérést is biztosító központi vezérlőrendszer az időjáráshoz igazodva hatékonyan és energiatakarékosan működteti otthonát, összhangot teremt a természetes és mesterséges fényszabályozás között, kellemes hőmérsékletet biztosít (hűtés- és fűtés- szabályozás) a házban élő felhasználók egyéni igényeit is figyelembe véve.

Intuitív használat
A TaHoma® segítségével interneten keresztül kívánság szerint vezérelheti és ellenőrizheti a teljes házat. A képes megjelenítésnek köszönhetően egyszerűen hozhat létre forgatókönyveket. A biztonságos hozzáférés történhet számítógépről, tabletről, vagy okostelefonról.
Minden egyes termék tetszőleges pozícióba állítható. A termékek aktuális pozíciója megjeleníthető.

Szeretné, ha az árnyékolói a külső környezet változásaira reagálva működtetnék intelligens otthonát?
Szeretne hazanézni a kamerákon keresztül, mikor távol van otthonától? Szeretné, ha hosszabb távollét esetén is úgy tűnne, mintha valaki otthon lenne? Mindez és sok minden más is lehetséges a TaHoma®-val.
A Somfy választékában számos okosotthon eszköz gondoskodik az Ön kényelméről és biztonságáról. Válassza ki, ami fontos Önnek!

A TAHOMA® INTELLIGENS OTTHON KEZELŐFELÜLETE

Vezéreljen mindent egy felületről. A TaHoma® okosóráról, mobilról, tabletről, sőt számítógépéről is elérhető. Könnyen kezelhető, jól áttekinthető menü.

Lépjen kapcsolatba intelligens otthonával bárhonnan. Ön mindig tudja, mi történik és bármikor beavatkozhat. A TaHoma® alkalmazás elérhető Android-on és iOS-en.

EGYSZERŰ
Egyszerű telepítés: mivel rádiós rendszerről van szó, a vezérlés és a motorok között nincs szükség vezetékezésre.
Egyszerűen használat: a felhasználók 92 %-a elégedett a TaHoma®-val és ajánlaná azt családjának és
barátainak (felmérés 626 felhasználó megkérdezésével).
Egyszerű hozzáférés: intelligens otthonát a világ minden pontjáról elérheti. Az eseményekről e-mail értesítést kap.

BIZTONSÁGOS
A TaHoma® rendszer biztonságos https kapcsolatot használ, mint amelyek az online bankolásnál is szokásosak.
A SySS független informatikai auditor évente ellenőrzi a rendszer adatbiztonságát. A 2014. szeptemberi teszt ered- ménye szerint: A Somfy TaHoma® intelligens otthon “nagyon biztonságos rendszer”.

FELHASZNÁLÓBARÁT
Alakítsa át a kezelőfelületet otthona helyiségeinek meg- felelően: adja meg a szobák és szintek számát, adja hozzá a garázst, a teraszt, stb.
Felhasználóbarát, könnyen kezelhető rendszer egyénileg elnevezhető termékekkel.
Vezérelje az összes csatlakoztatott okosotthon eszközt okosórájáról, mobiljáról, tabletjéről vagy számítógépéről.

KOMPATIBILITÁS
Okoseszközök széles kínálata: több, mint 100 féle termék kapcsolható össze a TaHoma®-val.
Márkák sokfélesége: az otthonautomatizálás vezető gyártóinak termékei is kompatibilisek a TaHoma®-val.

A TaHoma® vezeték nélküli intelligens rendszer rugalmas – igazodik igényeihez és pénzügyi lehetőségeihez.
Bővítse intelligens otthonát további eszközökkel saját tempójában!

A TaHoma® központtal és okosotthon eszközökkel egy komplett, kényelmes házvezérlést kap, amely személyes életviteléhez illeszkedik. Ez több funkciót egyesít egy rendszerben: időzítések, forgatókönyvek, központi vezérlés, stb.

Hogyan működik?
A TaHoma® Box az intelligens otthon központja
A TaHoma® egy vezetéknélküli rendszer, amely rádióhullámokon kommunikál minden csatlakoztatott okosotthon eszközzel. A Boxot csatlakoztassa a routeréhez, ez teremti meg a biztonságos kapcsolatot a kiszolgálókkal, amelyekhez bárhonnan hozzáférhet mobilján, vagy tabletjén e-mail címével és jelszavával.
A bejelentkezés egy felhasználói fiók létrehozásával történik a www.somfy.hu oldalon.
Mindegy, hogy hol tartózkodik, mobileszközein, vagy szá- mítógépén ellenőrizheti otthonát és szükség esetén beavatkozhat.

Így okosíthatja otthonát
Ahhoz, hogy a redőnyöket, árnyékolókat, a világítást és más okosotthon eszközöket az intelligens otthon rendszer részéve tegye, minden termékhez egy rádiós motorra vagy vevőegységre van szüksége.
Érzékelők teszik lehetővé az intelligens vezérlést az időjárási feltételek, a hőmérséklet, az eszköz helyzete (pl. nyitásjelző) vagy más mérhető értékek függvényében.

Hogyan vezérelheti intelligens otthonát?
A helyiségekben a legegyszerűbben távirányítóval vagy fali kapcsolóval. És természetesen mobilról, tabletről, vagy számítógépről.

Helyi vezérlések
Az ilyen típusú rádiós adóegységek nem igényelnek 230 V-os csatlakozást és bárhova felszerelhetőek. Válasszon nyolc különböző keretből, három típusból és a különböző funkciókból. A Smoove fali kapcsolóval egy terméket , vagy egy termékcsoportot egyszerre mozgathat. Természetesen az okostelefonjáról is vezérelheti a termékeket, csoportokat.

Vezérelje árnyékolóit kényelmesen a fotelből
A Situo io távirányítócsalád színesebbé varázsolja otthonát, mindamellett lehetővé teszi okoseszközei egyenkénti vagy csoportos vezérlését.
A “my” gomb megnyomásával a redőnyök a kedvenc köztes helyzetbe állnak, a Variation távirányítóval pedig precízen beállíthatja a lamellák dőlésszögét. Mindezt természetesen okostelefonjáról is megteheti.

Útközben
Legyen mindig kéznél a távirányítója! A kulcstartóra akasztható távirányítóink elférnek a zsebben. Természetesen az okostelefonjáról is nyithatja a kapukat, ajtókat, redőnyöket. Gombnyomásra nyit a kapu, amikor hazaér.

Csoportos vezérlés
Nina io 60 eszköz vagy csoport vezérlésére alkalmas központi távirányító.
Természetesen az okostelefonjáról is vezérelhet mindent.

Érzékelők
Ahhoz, hogy Somfy intelligens otthonában automatikusan működjenek az okosotthon eszközök, érzékelőket szükséges telepíteni. Ezek monitorozzák a környezetet és a beállított paramétereknek megfelelően elindítják a forgatókönyveket.
Viharos szél támad? A teraszon automatikusan behúzódik a napellenző, megvédve a ponyvát a károsodástól.
Színházba mentek és a kerti mozgásérzékelő riasztott? Azonnal felkap- csol a világítás és lehúzódnak a redőnyök.

IP beltéri és kültéri kamera
Helyiségek felügyelete az épületen belül, külterek, teraszok, kocsibeállók felügyelete.

Rádiós mozgásérzékelő
Épületen belüli és kívüli érzékelő. Mozgás ér- zékelése esetén e-mail értesítésre és/ vagy egy forgatókönyv végrehajtására kerülhet sor.

A Somfy időjárás-érzékelők gondoskodnak arról, hogy otthonában kellemes hőmérséklet uralkodjon.
A nap égetően tűz nyáron a nagy ablakfrontra – a textilárnyékolók automatikusan legördülnek. A hőmérséklet-érzékelő magas értékeket mér, a tetőablakok szellőztető módba nyitnak.

Ezenkívül szélérzékelők védik a motorizált termékeket: Ha megerősödik a szél, automatikusan biztonságba helyezi a terasz napellenzőt.

Sunis WireFree io – Rádiós fényérzékelő

Thermis WireFree io – Rádiós hőmérsékletérzékelő

Eolis 3D WireFree io – Rádiós szélérzékelő

Rádiós nyitásjelző
A ház bejáratainak és nyílászáróinak felügyeletére.

Rádiós füstjelző
Füst érzékelése esetén hangjelzést ad. Füst érzékelése esetén e-mail értesítésre és/vagy egy for-gatókönyv végrehajtására kerülhet sor.

HOPPE SecuSignal® ablakfogantyúk
Valóban be vannak zárva az ablakok a házban? Ellenőrize telefonjáról, ahelyett, hogy végigjárná az összes helyiséget.
A kilincsek érzékelővel vannak felszerelve és állapotuk ellenőrizhető a TaHoma® box-on.

Hozza mozgásba otthonát!

Az ablakok, árnyékolók és kapuk mozgatásához motorokra van szükség. A fűtés, a világításvezérlés stb. működtetése pedig vevőegységek segítségével integrálható az intelligens otthonba. Adunk néhány ötletet:

AZ ABLAK ÉS KÖRNYEZETE

Redőnyök
Kétirányú intelligens motorok, amelyek valós idejű működését nyomon követheti a kijelzőn.

Zsaluziák
Motorok a kültéri zsaluziák nyitására és zárására, és a lamellák pontos és ké- nyelmes beállítására.

Beltéri árnyékolók
A rolók, pliszéfüggönyök stb. az RTS rendszerű motorizálással a TaHoma® rendszerrel is együttműködnek.

Zsalugáterek
Rugalmas, nagyteljesítményű motorizálási megoldás zsalugáterekhez.

Tetőablakok
A Velux automatikus tetőablakai100 %-ban kompatibilisek.

TERASZOK

Napellenzők
Motorok kazettás árnyékolókhoz, nyitott könyökkaros napellenzőkhöz és télikert árnyékolókhoz.

Textilárnyékolók
Motorok a terasz textilárnyékolóinak mozgatásához.

Fény- és szélérzékelők
Automatikusan kinyitják, vagy behúzzák a napellenzőt az időjárási körülménye- ket figyelembe véve.

BEJÁRATOK ÉS BIZTONSÁG

Garázskapuk
Motor maximum 15 m2 méretű garázskapukhoz.

Tolókapuk
Motor maximum 8 m szárnyszélességű vagy 500 kg súlyú tolókapukhoz.

Szárnyaskapu
Motor maximum 4 m hosszú vagy 400 kg súlyú kapuszárnyakhoz.

Bejárati ajtók
A Gretsch-Unitas BKS motorizált többszörös reteszelésű eletktromos rendszereihez.

Riasztó
A Protexial io riasztó a TaHoma® felületéről is aktiválható/ inaktiválható.

VILÁGÍTÁSVEZÉRLÉS ÉS RÁDIÓS DUGALJAK

Világítás
Rádióvevők a világítás kényelmes be- és kikapcsolására. A PHILIPS hue világításvezérlései a TaHoma® felületéről is működtethetőek.

Rádiós kapcsoló mögé építhető világításvezérlés
230 V-os fogyasztók kényelmes be- és kikapcsolására

Hívjon minket, hogy felmérjük és megtaláljuk a legtökéletesebb megoldást!

Menu