Az iNELS Smart Home Solutions épületautomatizálási rendszer megfelel az intelligens épületekkel szemben támasztott valamennyi elvárásnak.
A napi-rutinná vált feladatok automatizálásának köszönhetően rengeteg időt szabadít fel, amelyet így szeretteinkkel vagy akár kikapcsolódással tölthetünk.
A “személyre szabott” megoldásoknak hála, képes alkalmazkodni bármilyen épülettípus szükségleteihez, legyen szó, építkezésről vagy akár felújításáról.
Legnagyobb előnye a teljes körű műszaki háttértámogatás mellett a rendszer moduláris felépítésében és folyamatos bővíthetőségében rejlik, így Önnek mindig csakis azokat az elemeket kell beterveznie, amikre feltétlenül szüksége van.
Az eszközök kifejezetten halkan és észrevétlenül működnek.
Az iNELS épületautomatizálási rendszert 2007 óta fejleszti a cseh ELKO EP Holding nevű vállalat.
A cég majd’ negyed évszázada a villamossági piac meghatározó szereplője, így – többek között – a relék és egyéb villamossági eszközök gyártásából származó tapasztalataikat könnyűszerrel ültethették át az iNELS intelligens otthon rendszer tervezésébe is. A termékcsalád piaci bevezetése óta több mint 5 000 rendszert hoztak létre, lakásokban, családi házakban, kórházakban, hotelekben, műemlék épületekben, gyárcsarnokokban, wellness centerekben, tehát gyakorlatilag minden épülettípusban.
A társaság több mint 300 alkalmazottat foglalkoztat, világszerte 10 képviselettel rendelkezik, és 70 országba exportálja termékeit.

Lépjen be Ön is az intelligens otthonok világába!

Mi is az az intelligens otthon, vagy más szóval okosház?

Napjaink egyik legdinamikusabb fejlődő iparága az épületautomatizálás. Ahogyan nemrégiben még az okostelefonok jelentették a szenzációs technikai áttörést, úgy mára az okosházak megjelenése és gyors terjedése figyelhető meg. Persze maga az automatizálás nem teljesen új keletű dolog. Gondoljunk csak az ipari létesítményekben, gyártósorokon lezajló folyamatokra.
Intelligens épületről akkor beszélhetünk, az építmény a benne található különböző rendszereket és eszközöket – úgy, mint a villamos berendezések, biztonsági rendszer, villamossági hálózat és épületgépészet – egy egységbe foglalva szabályozza és felügyeli.Olyan komplex rendszert alkot, amely optimalizálja az energiafogyasztást, felügyeli az épületben élők és értékeik biztonságát, ezen kívül pedig a kényelem új dimenzióját nyitja meg számukra.
Legnagyobb előnye, hogy előre beállított módon, az adott körülményekre való tekintettel, automatikusan, optimálisan működteti az épületben lezajló folyamatokat.
Természetesen ezeket a folyamatokat az épületben élők bármikor kézileg is felülbírálhatják, hiszen a különböző vezérlési felületeken keresztül egyszerűen beavatkozhatnak a rendszer működésébe.

Az iNELS intelligens megoldása

Az iNELS épületautomatizálási rendszer új építésű ingatlanok esetén éppoly kiváló megoldást nyújt, mint már kész épületek esetében. Az ügyfelek minden esetben az egyedi igényeikhez leginkább igazodó, testre szabott megoldást kapják, ezért a rendszer képes alkalmazkodni egy kis lakás, egy családi ház, egy irodaház, de akár egy szállodakomplexum szükségleteihez is.
Alapvetően két megoldás – illetve ezek kombinációja – létezik. A vezetékes iNELS BUS System rendszert leginkább új építésű ingatlanok esetében választják, míg a már kész ingatlanoknál többnyire a vezeték nélküli, iNELS RF Control megoldás a kézenfekvő választás.
Az utóbbi, rádiófrekvenciás eszközöket használó rendszer azért kitűnő döntés, mert telepítéséhez nincs szükség szerkezeti átalakításra, pl. a falak vésésére vagy a kábelezés módosítására, cseréjére, a rendszer egyszerűen, nagyjából egy délután alatt telepíthető és beüzemelhető.

Miért az iNELS?

Kifizetődő beruházás:

A rendszer az épület lakóinak életritmusához igazítja a folyamatokat, például, hogy mikor melyik helyiségben kapcsolja a fűtést, vagy pl. a nyári időszakban a klíma berendezés csak akkor hűtsön, amikor arra szükség van. Otthonunk energia felhasználásának optimalizálásával a rendszer, jelentős, akár 30% energia költség megtakarítást képes elérni. Döntse el Ön, hogy mire költi az így a pénztárcában maradt összeget….

Felügyelheti legfontosabb értékeit:

A kamerarendszer is az intelligens épületek része, ezért is hívják sok esetben „épületfelügyeleti rendszernek” is. Segítségével könnyedén bepillantást nyerhet, hogy mi történik a háza táján, vagy gyermekei éppen mit játszanak. A távoli vezérlés és az internet segítségével be is avatkozhat, akkor is, ha éppen úton van vagy szabadságát tölti, a világ bármely pontjáról.

Soha nem látott kényelem:

Az iNELS rendszer a kényelem teljesen új dimenzióját hozza el. Élvezze, ahogy kedvenc foteljában hátradőlve szabályozhatja a világítást, irányíthatja a redőnyöket vagy vezérelheti a kerti öntözőrendszerét is. Az iOS és Android operációs rendszerre is elérhető ingyenes iNELS Home Control alkalmazás segítségével pedig okostelefonját vagy táblagépét is használhatja a vezérlésre, így a legkülönbözőbb funkciókat egyszerűen és szórakoztatóan irányíthatja.

A rendszer felépítése

Az iNELS rendszer egyszerűen épül fel, legyen szó a BUS System vezetékes vagy az RF Control vezeték nélküli megoldásáról.

A rendszert mindkét esetben a központi egység működteti, amelyhez, a BUS System rendszernél a vezetékekből kiépített kommunikációs hálózaton keresztül a különböző érzékelők, kapcsoló egységek és vezérlők csatlakoznak, míg az RF Control megoldásnál a kapcsoló – vagy szabályzó egységek közvetlenül a dugaljba, a lámpatestbe, vagy a fogyasztóhoz telepíthetők.

Vezérlésükhöz számos megoldás közül lehet kiválasztani a leginkább megfelelőt: a hordozható vezérlőtől kezdve a modern dizájnban készült nyomógombokon át, az okostelefonról vagy táblagépről történő vezérlésig.

A vezetékes változat előnye, hogy a legkülönbözőbb eszközökkel bővíthető, pl. a kamerák, konyhai berendezések, klíma, napelem, energia fogyasztásmérés, hőszivattyú stb.

A vezeték nélküli rendszerrel többek között a különböző berendezések kapcsolása, időzített redőnyvezérlés, fényerőszabályzás vagy akár a fűtésszabályzás is megoldható.

A két rendszer közötti legfőbb különbség a hatótávolságban rejlik; a vezetékes rendszer esetében ez akár 550 méter, míg az rádiófrekvenciás rendszer esetében a hatótávolságot a rádióhullámok terjedésének hatósugara határozza meg.
Vasbeton födém esetében például csökken a hatótávolság, azonban ez sem jelent akadályt hála a jelismétlő egységeknek.

Mi minden vezérelhető?

Fűtés
Lehetőség van akár helyiségenkénti fűtésszabályzásra, így Ön kifejezetten szokásaihoz igazíthatja a fűtési rendszerét, fölöslegesen így 1 kW áramot sem fogyaszt

Világítás
A fényforrások kapcsolásán és a fényerőszabályzáson kívül, bármilyen helyzethez igazított világítási „jelenet” beállítására is lehetőség van.(pl.filmnézéshez, olvasáshoz, „party-mód” stb…)

Árnyékolók, redőnyök
A redőnyök, garázsajtók, kertkapuk és valamennyi árnyékoló típus mozgatása ezentúl gyerekjáték, legyen szó egyesével-, vagy csoportosan történő mozgatásról.

Multimédia rendszer
Egyetlen helyről bekapcsolhatja kedvenc zenéit vagy filmjeit az épület bármely helyiségében.

Videokamera
Akár 30 db videokamera is csatlakoztatható a rendszerhez. Az általuk rögzített kép pedig – valós időben is – megjeleníthető okostelefonon, táblagépen, de akár a TV képernyőjén is.

Kapcsolások
Az iNELS lehetőséget kínál szinte bármilyen elektromos berendezés BE/KI kapcsolására.

Interkom és kaputelefon
A LARA Internetrádió és zenelejátszó egység, a LARA Interkom és az iNELS applikáció lehetővé teszi az egyes helyiségek közötti – és a kaputelefonnal történő kommunikációt egyaránt. Ezt akár akkor is megteheti, ha épp nincs otthon, így látogatóját távolról is beengedheti

Energia fogyasztásmérés
A rendszer lehetőséget biztosít a gáz, villany vagy vízfogyasztás mérésére is. Az eredményeket átlátható formában (pl.grafikon) jelenítheti meg, napra, hétre, hónapra vagy akár tetszőleges időszakra lebontva, mértékegység szerint, de forintosítva is.

Időjárás érzékelő állomás
Az időjárás érzékelő segítségével a pillanatnyi időjárási információk megjelenítése mellett, lehetőség nyílik a mért értékek alapján történő vezérlésre is. Így számos folyamat automatizálható pl. a fényviszonyok változásának hatására az árnyékolók LE/FEL húzása, a világítás vezérlése vagy akár esőzés esetében az öntözőrendszer programjának automatikus felülírása/késleltetése.

Hogyan vezérelhető az iNELS rendszer?

A rendszer irányítását, vezérlését a legkülönfélébb felhasználói igényekhez igazítottuk, annak érdekében, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkényelmesebb, legoptimálisabb megoldást.
A rendszerbe vont eszközöket számos vezérlőről irányíthatja, sőt ezek kombinálására is lehetőség nyílik.

A klasszikus irányítást kedvelők bátran választhatják a hagyományos fali kapcsoló kialakítású nyomógombokat.
Az épületben, illetve a kertben sokat jövő-menő felhasználók nagyra értékelik a zsebükben megbújó RF Pilot vezérlőt.
Azoknak a felhasználóknak, akik kedvelik a modern technológiákat és szeretik átlátni a dolgokat, az érintőképernyős vezérlő az ideális megoldás – segítségével egy villanykapcsoló méretű felületről vezérelhetik az egyes funkciókat.

iNELS Home Control alkalmazás

Napjainkban sokaknak az egyetlen vezérlő – míg másoknak csak érdekes kiegészítő – ami szóba jön, az okostelefon (vagy a táblagép).

Abban bizonyára mindenki egyetért, hogy ez a legkézenfekvőbb irányítási forma, hiszen ma már szinte mindenki rendelkezik ilyen készülékkel, így ez az egyetlen vezérlő, amit nem kell külön megvásárolni, viszont képes a rendszert teljes egészében „hüvelykujjunk” alatt tartani.

A saját fejlesztésű applikáció teljesen ingyenesen tölthető le iOS és Android operációs rendszert használó okostelefonokra és táblagépekre.
Letisztult, egyszerű felülete bárki számára ideális és könnyedén átlátható, segítségével a rendszerbe vont valamennyi funkció elérhető és vezérelhető.
Így egy lábbal mindig otthon lehetünk, akkor is, ha a készülék a helyi hálózatra kapcsolódik és akkor is, ha távolról csatlakozik.

Exkluzív fali vezérlők

Az iNELS rendszer egyedi kialakítású vezérlési felülete az üveglapból készült, érintéssel vezérelhető GSB vezérlőcsalád, fekete vagy fehér kivitelben.

Speciális edzett üvegből készülnek 4, 6 vagy 8 gombbal. A vezérlők beépített fény és hőérzékelővel rendelkeznek, a nyomógombok a sötétben kék színű háttérvilágítással, jelzőfényként is szolgálnak.

Minden enteriőrben nagyszerűen és elegánsan mutatnak, nem csak a világítás kapcsolására, hanem annak szabályzására is lehetőséget kínálnak, amellett, hogy világítási képek vagy akár a redőnyök vezérlésére is alkalmasak.

A nyomógombok érintésnél vibrálással jelzik a parancs végrehajtását, a beépített LED diódákkal pedig lehetőség kínálkozik a rendszerbe vont tetszőleges berendezés vagy fogyasztó státuszának visszajelzésére is.

LARA Médialejátszó

Valószínűleg mindannyian gondoltunk már rá, milyen jó lenne egy fárasztó napon, munka után hazatérve lehuppanni kedvenc fotelunkba és egyetlen gombnyomással elindítani a rádiót vagy zenéinket.
És mennyire jó lenne, ha akár ugyanerről az eszközről tudnánk beszélni a látogatóval, aki éppen becsengetett a kaputelefonon, vagy éppen egy másik szobában tartózkodó családtagunkkal?
Nos, a felsorolt funkciókat egyetlen eszközbe építettük be, amely ráadásul mindösszesen akkora helyet foglal, mint egy villanykapcsoló.
LARA lejátszó az azonos, Logus90 dizájnban készült hangszórókkal egyszerűen telepíthető az épület bármely helyiségébe, így Ön akár fürdés közben is élvezheti kedvenc zenéit.

LARA Interkom funkciók

Rádió
Elérhető az összes Internetrádió állomás, kiváló hangzással.

Zene
Élvezze kedvenc zenéit torzítás nélkül okostelefonjáról vagy központi tárhelyről.

Video kaputelefon
Az eszközt összekapcsolhatja a kültéri kaputelefon egységgel, így bármikor, bárhonnan (nem csak otthonról) láthatja ki az, aki látogatóba érkezett és beszélhet is vele.

Házitelefon (Interkom)
Kollégáival, rokonaival akkor is könnyűszerrel kommunikálhat, ha azok az épület egy másik helyiségében tartózkodnak.

Audio-zóna
Az egység beállítható az iNELS Multimedia zenelejátszójaként is.

iNELS nem csak családi házakba

Irodaépületek – Kórházak – Szállodák – Áruházak

Hotelek

Az iNELS rendszer kiegészíthető a GRMS (Hotelszoba Menedzsment Rendszer) modullal is, amely lehetővé teszi a vendégek számára a világítás vagy a klímavezérlés mellett, akár a zenelejátszást vagy a TV készülék vezérlését is.

A vezérlő egy stílusos kapcsolónyi felületű érintőképernyős panel, műanyag, fa, fém, üveg vagy gránit kerettel.
A vezérlőn látható ikonok a megrendelői igényekhez igazodnak és lézergravírozással készülnek.

Irodaépületek

Az iNELS kiváló megoldásokat biztosít irodai környezetben is – energiatakarékos üzemeltetést és kellemes munkakörnyezetet biztosít.

BMS (Épület Menedzsment Rendszer) csatlakozási lehetőség, beléptető rendszer és még számos más funkció is elérhető, kifejezetten irodaépületeknek szánva.

Gasztro

Éttermi környezetben nagyon fontos szerep jut a látványnak és a friss levegőnek.

Az iNELS rendszer megbízhatóan felügyeli a hűtés/fűtés és a szellőztetés funkciókat is, emellett gyönyörű és látványos világítási képek hozhatóak létre. (A DALI előtétek vezérlésének lehetősége akár 4000 világítótest szabályzását teszi lehetővé.)

Bővebb tájékoztatást kérek

Menu