Honeywell-evohome

  1. Főoldal
  2. Honeywell-evohome

Intelligens zónaszabályozás fűtési rendszeréhez mobil eléréssel

Élvezze a tökéletes kényelmet otthonában!

Az evohome rendszerrel az irányítás az Ön kezében van! Egyszerűen szabályozhatja otthona fűtését, miközben a számlákon is spórol.
Még több kényelem – Szabályozza bármelyik szoba vagy zóna hőmérsékletét akár a karosszékből.
Még több szabadság – Az evohome rendszerrel akár mobiltelefonján keresztül is vezérelheti fűtését.
Még több megtakarítás – Az evohome rendszerrel Ön dönti el, mikor és honnan szabályozza fűtését.
Ilyen rugalmasság mellett garantáltan kisebb lesz a fűtésszámla.

Energiamegtakarítás precíz szabályozással

A háztartásokban elfogyasztott energia 82 százalékát a fűtés és a meleg víz előállítására használjuk. Szabályozza fűtési rendszerét szobánként, zónákra osztva és fizessen kevesebbet az energiáért! Több szabadság, több kényelem, hatékony szabályozás.

Ha több szobás lakásunk vagy családi házunk van, a leginkább energiatakarékos és komfortos megoldás, ha időprogrammal ellátott zónaszabályozást alakítunk ki. Ossza otthonát zónákra – például: nappali, háló- szoba, fürdőszoba, gyerekszoba – és életritmusának megfelelően alakítson ki időprogramot, hogy melyik helyiségben, milyen időpontban, hány fok legyen. Cserélje hagyományos termosztátját és radiátorfejeit az evohome rendszerre és így takarítson meg akár 40 százalékot* otthona fűtésszámláján!

Intelligens zónaszabályozás

Az evohome a döntés szabadságát adja Önnek: bárhol, bármikor rugalmasan és optimálisan beállíthatja otthona fűtési rendszerét.
A rendszer szíve a hordozható, érintőkijelzős evohome központ, aminek segítségével minden szoba hőmérsékletét külön-külön szabályozni tudja.
Az evohome vezeték nélküli rendszer lehetővé teszi, hogy annyi zónát alakítson ki, annyi radiátort kezeljen, amennyit szeretne.
Az evohome rendszer tökéletes megoldást nyújt távfűtéses lakások, központi kazánról vagy hőszivattyúval fűtött épületek esetén is.
A moduláris rendszer lehetővé teszi, hogy Ön később is könnyen és gyorsan bővítse otthona intelligens zónaszabályozó rendszerét.
Az evohome alkalmazkodik ingatlanához, legyen szó radiátoros, padló- vagy felületfűtésről, melegvíz tárolóról vagy kazánsza- bályozásról.
Mivel a rendszer elemei vezeték nélkül kommunikálnak, ezért az evohome a lakás különösebb átalakítása nélkül telepíthető.

Az evohome rendszerelemekkel bármilyen jellegű fűtési rendszer szabályozása megoldható. A rendszeren belül szabadon kombinálható a padlófűtéssel, felületfűtéssel vagy radiátoros fűtéssel ellátott zónák vezérlése.
Megoldható továbbá különleges fűtőtestek vezérlése is, így minden helyiségben rendelkezésére áll az intelligens zónaszabályozás.

Szabályozza fűtési rendszerét bármikor, bárhol is jár!

Ne aggódjon, ha elfelejtette takarékra állítani a fűtést mielőtt elindult otthonról. Csak vegye elő mobiltelefonját, pár érintés és már kész is.

Később ér haza? Vagy éppen korábban? Melegebbet vagy hűvösebbet szeretne otthon?

Az evohome rendszer rugalmassága a Honeywell saját fejlesztésű Total Connect Comfort felhő szolgáltatásában rejlik.
A regisztráció és az okostelefon alkalmazás telepítése után, bármikor, bárhol is jár, felülbírálhatja fűtési rendszere időprogramját, akár egy érintéssel aktiválva valamelyik gyorsgomb funkciót: szabadnap, távollét, takarékos, fűtés ki. Ha később ér haza, feleslegesen ne dolgozzon a kazán.
Így az Ön életstílusához alkalmazkodva vezérelheti otthona fűtési rendszerét, energiát és pénzt takarítva meg.

Az Ön otthona, az Ön kényelme!

Az evohome rendszerrel nem csak ki- vagy bekapcsolhatja otthonában a fűtést, hanem időprogrammal vezérelt zónaszabályozást alakíthat ki.
A zóna lehet egy vagy több szoba, vagy akár egy egész szint is, igényei és az ingatlan adottságai szerint.
A kialakított zónákra a hét minden napjára készíthet időprogramot. Meghatározhatja milyen időpontban, melyik zónában hány fok legyen a hőmérséklet.

Az evohome segítségével olyan fűtési időprogramot készíthet, amely igazodik életstílusához és pontosan követi szokásait, szinte észrevétlenül biztosítja kényelmét.

Intelligens vezérlő egységeinkkel otthona bármely pontjáról beállíthatja az Önnek megfelelő hőmérsékletet.

Az evohome öntanuló rendszere pontosan tudja, ingatlanának mennyi időre van szüksége, hogy elérje az Ön által beállított, megfelelő hőmérsékletet.
Így mindig időben kezd fűteni, és a fürdővíz is meleg lesz, amikor Önnek szüksége van rá.

A szokásosnál hosszabbra nyúlt munkanap esetén a Total Connect Comfort mobiltelefon alkalmazással távolról módosíthatja otthona hőmérsékletét.
Ezzel energiát és pénzt takaríthat meg, azonban mire hazaér a megfelelő hőmérséklet várja.

Az Ön által megadott időpont és éjszakai hőmérséklet ismeretében az evohome megtanulja, mikor kell kikapcsolnia a fűtést, hogy Önt a hálószobában a kívánt időre az alváshoz optimális hőmérséklet fogadja.
Úgy térhet nyugovóra, hogy tudja, energiát is megtakarít alvás közben.

Rugalmasság és kényelem

Igényei szerint automatizálhatja az evohome rendszer működését, kihasználhatja telefonja szenzorai és az internet adta lehetőségeket.

Mivel telefonja az interneten rendelkezésre álló időjárás előrejelzést is figyelheti, bekapcsolhatja nyaralójának fűtését, ha a hőmérséklet fagyponthoz közelít, ezzel védve rendszerét.

Melegebbre állíthatja a fűtést, ha hirtelen elromlik az idő, vagy éppen ellenkezőleg: ha túlságosan megemelkedne a kinti hőmérséklet, aktiválhatja az evohome központ gazdaságos üzemmódját.

A már beprogramozott üzemmódok között, olyan mókásnak tűnő, mégis hasznos üzemmódok is találhatók, mint például az “ázott kutya”, ami magasabb hőfokra fűti a konyhát, ha esik kint az eső, így a séta után vizes bundával hazatérő kedvenc garantáltan nem fog fázni, a gazdájáról már nem is beszélve.

Ha a Honeywell Total Connect Comfort alkalmazása mellett a független fejlesztésű “IFTTT” és “Life360” alkalmazást is használja, okostelefonjához szinte már hozzá sem
kell nyúlnia,

• Beállíthatja, hogy amennyiben elhagyja a lakóingatlan meghatározott körzetét, a fűtés kapcsoljon ki. Vagy ha munkából hazafelé tartva közeledik otthonához, kapcsoljon be
a kazán.

• Amennyiben családtagjaival együtt regisztrál a szintén független fejlesztésű “Life360” szolgáltatásra, az “IFTTT” alkalmazás segítségével beállíthatja, hogy ha az utolsó családtag is elhagyja az ingatlant, a fűtés automatikusan kapcsoljon ki.

• Felvehet naptárjába egy eseményt, amiben, ha szerepel egy kulcsszó, például “otthonról dolgozom”, az “IFTTT” alkalmazás parancsot küld az evohome központnak az esemény időpontjában, hogy kapcsolja be a fűtést.

Rendszerelemek

A Honeywell tudja, nincs két egyforma otthon. evohome rendszerelemeink széles kínálatából Ön is összeállíthatja az otthonához tökéletesen illeszkedő fűtésvezérlést.

evohome WIFI központi egység

A több zónás evohome szabályozó legfeljebb 12 fűtési zóna, valamint – igény szerint – egy háztartási melegvíz ellátás hőmérsékletének időprogram alapú szabályozására használható.

Minden zóna egymástól független idő- és hőmérséklet-szabályozással rendelkezik.

A készülék színes, LCD kijelzője háttérvilágítással ellátott. Az egységet külső áramellátás biztosítása mellett fali szerelőkeretre lehet szerelni, vagy asztali állványra helyezni.

Vezeték nélküli okostermosztát
Ha csak egy vagy két zónában gondolkodik

Egyszerűen beállítható okostermosztát nagy méretű kijelzővel.
A termosztát vezeték nélküli kapcsolattal köthető a kazánt kapcsoló relé modulhoz.

A termosztát ugyancsak vezeték nélküli kapcsolattal csatlakoztatható az internetes hálózati modulhoz, mely segítségével fűtési időprogramot lehet létrehozni, valamint a fűtés vezérlés interneten keresztül okostelefonnal vagy táblagéppel is elérhetővé válik.

A kazánt kapcsoló relé modulhoz és az internetes hálózati modulhoz 2 darab okostermosztát is csatlakoztatható, így ezzel a készülékkel két zónás fűtésvezérlési rendszer is kiépíthető.

Vezeték nélküli kapcsoló modul

A kapcsoló modulba egy motoros zónaszelepet vagy a kazánt lehet bekötni, és vezeték nélküli illesztési felületet biztosít ezen eszközök és az intelligens szobatermosztát vagy a zónaszabályozó rendszer között.

A reléegység állandó, 230 V váltakozó áramú táplálást igényel.

Intelligens radiátorszelep működtető

A fűtőtest szabályozók kétirányú kommunikációt folytatnak az evohome központtal annak érdekében, hogy a kívánt időpontban a kívánt hőmérsékletet biztosítsák
a helyiségben, miközben szükség esetén bármelyik radiátor indíthatja a kazánt.

Ezek az elegáns, ergonomikus kialakítású fűtőtest szabályozók illeszkednek a legtöbb szabványos termosztátos fűtőtest szelephez, és egyszerűen felszerelhetők.

Padlófűtés szabályozó

A padlófűtés/felületfűtés szabályozó vezeték nélkül csatlakozik a zónaszabályozó központhoz és az egyes helyiséghőmérséklet érzékelőkhöz.

Öntanuló vezérlési algoritmusa segítségével megtanulja fűtési rendszere sajátosságait, így optimális működést garantál.
A zónaszabályozó a fűtési osztóra szerelt szelepeket működteti. A készülék alkalmas osztó-gyűjtőről ellátott radiátoros körök vezérlésére is.

Internetes hálózati modul

Intelligens szobatermosztátját elérheti az interneten keresztül, okostelefonja, vagy táblagépe segítségével.
Az internetes hálózati modult hálózati kábel segítségével csatlakoztathatja otthona internetes modeméhez vagy routeréhez.
A hálózati csatoló vezeték nélkül kapcsolódik a szobatermosztáthoz, így attól akár 30 m-es távolságban is elhelyezhető.

Az evohome WIFI központi egységhez ez a készülék nem szükséges.

További rendszerelemek

Az épület és a fűtési rendszer sajátosságainak függvényében további rendszerelemekre is szüksége lehet, hogy okostermosztátja, zónaszabályozója a legnagyobb energia-megtakarítás mellett tökéletes komfortot nyújthasson.

Digitális helyiséghőmérséklet érzékelő

Padlófűtés/felületfűtés esetén az egyes helyiségek hőmérsékletéről szolgáltat információt az evohome WIFI központi egységnek.

A hőmérséklet érzékelőn tetszés szerint módosíthatja a helyiségben a kívánt hőmérséklet szintet is.

Használati melegvíz tartály érzékelő

Az evohome WIFI központi egységgel melegvíz tartályát is időprogram alapján üzemeltetheti.

Asztali állvány

Az állvány biztosítja az evohome WIFI központi egység akkumulátorainak töltését.

Fali szerelőkeret

Ezzel a fali szerelőkerettel falra helyezheti evohome WIFI egységét.

*Forrás: Energy Saving Research Unit, Strathclyde University 2013 & TACMA 2013 – A tanulmány számításainál négyfős családot vettek alapul, átlagos napirenddel, 1 nappalival és 3 hálószobával rendelkező kétszintes ingatlannal. Az ajánlott beállításokkal számolva hasonlították össze az intelligens evohome zónaszabályozási rendszert egy hagyományos termosztáttal és nem programozható radiátorfejekkel szerelt rendszerrel. Az egyéni energia megtakarítás mértéke mindig a beállított hőmérsékletszintek, a környezet és az életstílus függvénye.

Az otthonautomatizálás megváltoztatja életét…

Menu