Intelligens otthonok lépésről lépésre – a legújabb piackutatások eredményei

Immonova-okosotthon-okoshaz-smarthome-blog
Közeleg a szünidő…
2017-06-05
okosotthon-okoshaz-smarty-futes-honeywell
Okosotthon és Zónaszabályozás
2017-07-16

Intelligens otthonok lépésről lépésre – a legújabb piackutatások eredményei

okosotthon-okoshaz-smarty-smarthome
A Futuresource Consulting legújabb kutatása szerint az okosotthonok száma folyamatosan nő Európában és az Egyesült Államokban.

A növekedés talán picit még lassúnak, de ugyanakkor folyamatosnak is mondható, mivel elég egy okos termosztát vagy intelligens világításvezérlés ahhoz, hogy a lakástulajdonosok ezen eszközök használatának tapasztalatai alapján, szép fokozatosan az egész otthonukat intelligensé fejlesszék.
Az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban és Németországban minden harmadik megkérdezett otthonában található legalább egy smart berendezés.

Filipe Oliveira, a Futuresource Consulting elemzője szerint az intelligens világításvezérlések és az okostermosztátok tartoznak a legnépszerűbb eszközök közé, és gyakran ezek voltak a már teljesen okos házak első lépései is.
"Annak ellenére, hogy a köztudatban a smart home rendszerek elsősorban biztonságot nyújtanak, a legtöbb válaszadó mégis az első smart home berendezésének, amit telepített, az okostermosztátokat vagy a világításvezérlőket jelölte meg." - tette hozzá Oliveira.
" Az okostermosztátok eladása növekszik a leggyorsabban és mivel ez a kategória kevésbé márkafüggő még, nagy kihívást jelent a gyártók és forgalmazók számára."
Saját tapasztalatainkat nézve szintén kijelenthetjük, hogy az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó terület a fűtés/hűtés okos szabályozása.
Az oldalunkon a látogatások száma itt a legmagasabb és ezzel kapcsolatban érkezik a legtöbb megkeresés is hozzánk.

Ellentétben a háztartási gépek, elektonikai nagyáruházak kínálatában szereplő, leginkább csak távolról elérhető szobatermosztátokkal, az Immonova választékát a valóban energiatakarékos és okos, intelligens hűtés és fűtésszabályozásra alakítottuk ki, mivel zónaszabályozást lehet egyszerűen, gyorsan és megfizethető áron, megtérülő költségekkel kialakítani az otthonokban.

http://immonova.hu/smarty-futes/
A szórakoztatóelektronika szerelmesei számára természetesen ez a terület volt a legfontosabb a felmérés szerint, a válaszadók kétharmadának volt az első lépés az okosotthon-fejlesztésénél a zenelejátszók és más multimédiás eszközök okos vezérlése.

Oliveira szerint "a kutatási eredmények bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy az intelligens otthonok száma észrevétlenül növekszik, mivel az egy okos készüléket használó lakástulajdonosok igen nagy valószínűséggel vásárolnak újabb okos készülékeket, berendezéseket, újabb területeket vonnak az okos irányítás alá.
Az összes megkérdezett 30%-a tervezi a közeljövőben valamilyen okosotthon eszköz beszerzését, míg a már legalább egy ilyen terület intelligens vezérlésével rendelkező válaszadók 89%-a tervezi újabb eszközök vásárlását 6-12 hónapon belül."

Éppen ezért nagyon fontos, hogy már az elején tudjuk, akarunk vagy sem idővel teljes vezérlést kialakítani és úgy válasszuk meg az első lépéseket, hogy az később bővíthető, fejleszthető, újabb területek bevonására alkalmas legyen. Sajnos nem minden kompatibilis mindennel és nem minden részrendszer vonható össze.

Léteznek az Immonova választékában is olyan részrendszerek, melyek egy majdnem teljes okosotthon rendszerré fejleszthetőek, de szintén egy járható út, ha valaki az elején csak egy komolyabb központi egységet vásárol meg és egy területet von irányítás alá, majd mikor később fejleszti, immár nagyobb beruházások nélkül teheti az egész otthonát intelligensen vezérelté.


A kutató cég adatai alapján a virtuális személyi asszisztensek, mint például az Amazon Echo vagy a Google Home tulajdonosai a leggyakrabban azok elsődleges, alapvető funkcióit használják, de a válaszadók jelentős része állította, hogy számos intelligens otthon, smart home irányítást is ezeken hajt végre.
Előszeretettel ajánljuk mi is, a kompatibilitás miatt egyenlőre ugyan csak a Fibaro rendszereit vásárló ügyfeleink számára a hangvezérlés ezen formáját, hiszen viszonylag kis beruházással, angolul és németül már tudják irányítani otthonukat, mely akár a nyelvtanulásban, kiejtésben is segíthet gyermekeik számára.

Az Amazon Echo személyi asszisztense Alexa, és hogy ki, illetve mi is az az Alexa?

https://www.youtube.com/watch?v=sulDcHJzcB4
A smart home rendszerek terjedésével egyre több és több gyártó fogja szükségét érezni, hogy berendezései, hűtői, televíziói, porszívói vagy mosógépei kompatibilisak, integrálhatóak legyenek a különböző rendszerekbe.
Érdemes tehát ezen eszközök megvásárlása, cserélése előtt is már megfontolni és utánajárni, milyen háztartási berendezést vásároljunk, ha a közeli jövőben okosotthont szeretnénk.

Kollégáink minden, akár a kompatibilitásra vonatlozó kérdéseiket is várják elérhetőségeink bármelyikén:
info@immonova.hu
+36703068385

Comments are closed.